Thema: de brandweer




















































































 Ons tweede thema dit schooljaar is 'de brandweer' gekozen door Timothy. 

We begonnen ons thema door op opzoek te gaan naar foto's van brandweervrouwen en brandweermannen. Na het opzoeken bespraken we hun kledij en sorteerden we wat er bij wie hoort. De kledij van een brandweerman/brandweervrouw noemen we interventiekledij, helm en ademmasker

Na het bespreken van de kledij gingen we zelf aan de slag om onze brandweerhelm te maken. Na het bekijken van de foto's merkten we al snel op dat er verschillende soorten brandweerhelmen bestaan. Zo heb je rode, witte en zwarte. De leerlingen mochten zelf kiezen in welk kleur ze hun helm gingen schilderen. 

Wanneer onze kledij gemaakt is gaan we over naar de volgende stap 'echt vuur' maken. De juffen hadden op de speelplaats een grote pot voorzien met krantenpapier. Dit papier staken ze in brand en blusten ze samen met ons. Zo merkten we al snel op dat we vuur kunnen blussen met water maar dat niet altijd mogelijk is. Tijdens deze activiteit staan we stil bij de gevaren van brand/vuur. 

Als laatste was het de beurt aan onze leerlingen. Iedereen kreeg de kans om zijn/haar brandweerexamen af te leggen. Volgende opdrachten moesten ze tot een goed einde brengen voor ze hun diploma verdienen. 

1. Een dier redden 

2. Vuur blussen 


Of ze allemaal geslaagd zijn, zie je op de volgende foto's! 

PS: alle vetgedrukte woorden zijn onze kernwoorden van het afgelopen thema. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kriebeldiertjes zoekenπŸ”

 Vandaag was het mooi weer en gingen we naar buiten!☀️ We zochten met een vergrootglas naar kriebeldiertjes in de weide🐞🐝🐜