We starten dit thema met een groot chocoladefeest en smulden van een lekkere chocoladefontein! De gezichtjes spraken boekdelen! Tijdens deze les stond het proeven centraal van de melkchocolade/ bruine chocolade en witte chocolade.
Daarna gingen we 'valse' chocolade letters maken. Sinterklaas had namelijk een groot probleem, zijn chocoladefabriek lag stil en hij moest nog heel veel chocolade maken. Alle leerlingen kregen de kans om hun letter met klei te maken en deze daarna in te schilderen naargelang hun lievelingschocolade.
Als laatste stond een chocolade proeverij voor ons klaar. De juffen hadden verschillende soorten chocolade meegebracht. Dit was zowel witte als bruine chocolade, als fondant chocolade/zwarte chocolade. Iedereen mocht eens proeven en hierbij vertellen of we het lekker vonden of niet lekker. Na al dat lekkers gingen we ook nog op ontdekking naar 'bewerkte' chocolade. Wisten jullie dat er heel veel verschillende soorten chocolade bestaan? Wij gingen samen met onze juffen aan de slag, en mmmm wat was het smullen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten