1 september 2023 πŸ«πŸ‘©‍🏫

1 september 2023 

Tussen de regendruppeltjes door komen de leerlingen elk om hun beurt de klas binnen. Samen met juf Manon en juf Valerie ledigen ze hun boekentas en mogen ze even tot rust komen door te spelen. 

Wanneer alle leerlingen in de klas zijn, begint onze dag met een toiletbezoekje. Daarna nemen we plaats in de kring. Samen kijken we welke dag we zijn, welk weer het is en wat we die dag allemaal gaan doen. We probeerden ook al eens om een agenda blaadje te maken. Vanaf volgende week krijgen alle leerlingen hun eigen agenda. 

Na het kringmoment gingen we even werken met onze werkdozen. Nu zat er nog een kleurplaat in, maar je zal snel zien dat dit echte werkblaadjes en werkdozen zullen worden. Wanneer ze klaar zijn met hun werk, steken de leerlingen hun vinger op en mogen ze samen met de juf een doos kiezen om te spelen aan hun werkbank. Als de timer afgaat, is het al terug tijd om op te ruimen en fruit te eten. 

10.35 Uur speeltijd, oej wat een regenweer! Toch probeerden we even onder het afdak te spelen om wat frisse lucht te hebben. 

Na de speeltijd deden we een zoek spelletje op onze school. We maakten kennis met andere juffen en meesters, ontdekten waar de turnzaal en eetzaal zijn enzo. 

Om 12 uur dronken we soep in onze klas. Mmm heerlijke aspergesoep!! 

Iedereen dronk een tasje soep, er waren zelf leerlingen die er meer dronken. 

Over de  middag zaten we samen met de kindjes van juf Kato in de rustige refter. Hier zitten we met 16 kindjes samen te eten. Dit zorgt voor rust en voldoende tijd om te eten. Het waren balletjes in tomatensaus en wortelpuree. 

Na de middag mochten we spelen in de hoekjes en konden er al enkele leerlingen knutselen. 

Onze dag is voorbij gevlogen! Samen kijken we al uit naar volgende week. 








































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kriebeldiertjes zoekenπŸ”

 Vandaag was het mooi weer en gingen we naar buiten!☀️ We zochten met een vergrootglas naar kriebeldiertjes in de weide🐞🐝🐜