Thema vormen ▪️⭕️🔺 en kleuren

De afgelopen maand werkten wij in onze klas rond het thema vormen en kleuren. Wij gingen tijdens de verschillende lessen aan de slag met al deze elementen. 

Tijdens de les fijne motoriek met juf Maaike maakten wij een vormen mannetje. We leerden de verschillende vormen kennen, gingen op ontdekking met bepaalde fijn motorische technieken en mochten telkens zelf ons kleurtje kiezen.      

Bij juf Hanna gingen we tijdens de lessen DGM op ontdekking. We leerden de vormen kennen, zoeken, benoemen, ... We leerden ook hoe we kleuren konden mengen en hoe we dit konden doen. Soms mochten de leerlingen zelf even juf/meester zijn en mochten zij de spullen verstoppen! Plezier gegarandeerd! 

De verschillende knutsellessen gingen we volop aan de slag met ons lievelingskleur. We maakten twee kaders. Eéntje voor thuis met een klasfoto en ééntje voor op school met een kindtekening. 

In de les visueel ruimtelijk gingen we nog meer gaan kijken naar de vormen. We hebben grote, kleine, dikke en dunne vormen. 

Doorheen de week oefenden we samen vaak een memory en een matrix i.v.m. de vormen en kleuren. 

Het was een super leuk thema! We amuseerden ons héééééééél hard! 

Benieuwd naar ons volgend thema? Een kleine tip 'VROEEEEEEEEEEEEEEEEEM' 

                                            

                                                 

































Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Kriebeldiertjes zoeken🔍

 Vandaag was het mooi weer en gingen we naar buiten!☀️ We zochten met een vergrootglas naar kriebeldiertjes in de weide🐞🐝🐜